woensdag 28 augustus 2013

Geen moeite

Zoon Bas met de Ajax-logeetjes Sem (links) en Lukas. Foto: Marc Jansen
Na een busreis van tweeënhalf uur komen de 51 heel jeugdige Ajacieden vrijdag rond 18.30 uur aan op Sportpark Henk Bruins in Sappemeer.

Binnen een mum van tijd – de organiserende voetbalvereniging HSC is gepokt en gemazeld na tien eerdere Bosma & Schuur Jeugdtoernooien – zijn ze over de gastgezinnen verdeeld en scheiden hun wegen.

Hoewel niet gerelateerd aan de organiserende voetbalvereniging HSC, krijgen ook wij twee van die talentjes te logeren. En net als een jaar eerder staan we er versteld van hoe gemakkelijk ze zich aanpassen. Feitelijk draaien onze logeetjes, jongetjes van 9 jaar uit Amsterdam en Almere, gewoon mee in het gezin.

Al zullen we, dat wil ik best toegeven, net iets meer moeite doen het hun naar de zin te maken dan we doorgaans bij onze eigen kinderen doen. We hebben echt niet ieder weekend warme broodjes en croissants bij het ontbijt. Barbecueën met de buren, die ook Ajax-logés hadden, doen we evenmin wekelijks. Sterker nog, dat deden we nooit eerder.

Wat blijkt? Zo’n Ajax-weekend is ook voor ons leerzaam. Waar die jonge voetballertjes leren het enige tijd zonder thuis en hun ouders te rooien, leren wij juist (bij) om sociaal te zijn. Dat het ontzettend dankbaar is klaar te staan voor anderen. Dat het fijn is dingen samen te doen. Dat dit eigenlijk geen moeite is. Of: dat het die moeite meer dan loont.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten