woensdag 25 september 2013

Opperman

De binnenkant van de armen, de hamstrings, de billen, de rug en de traditioneel zwakke liesstreek hebben een zware week gehad. De zwaarste inspanning werd midweeks geleverd. We zijn er toch wel een paar avonden zoet mee geweest alle klinkers eruit te halen.

Zaterdag mochten we voor ‘opperman’ spelen, de stratenmakers bevoorraden. Eveneens hard werken geblazen – we konden de stratenmakers nauwelijks bijhouden – maar wel heel leuk. Omdat we met iedere geleegde kruiwagen dichterbij het doel kwamen: een strakke oprit zonder spoorvorming.

Ik ben echter niet van plan fulltime stratenmaker/ opperman te worden. Niet omdat mijn lijf me vertelde ongeschikt te zijn – dat is het namelijk – maar omdat ik niet werkzoekend ben. Net als de meeste van mijn collega’s heb ik donderdag te horen gekregen te zijn benoemd tot eindredacteur – vormgever op de weekbladenredactie van NDC mediagroep. En dat ik dus niet per 31 oktober op straat sta…

woensdag 18 september 2013

Update

Even een update.

De bijeenkomst met de ouders van de jongens uit ‘mijn’ voetbalteam is prima verlopen.

Het gesprek met verkeerswethouder Frans Luijckx ging zoals verwacht. Luijckx stelde dat de door mij als onsluitingsweg voor de Vosholen neergezette weg in werkelijkheid een bouwweg is. Niet voor niks staat aan het begin van de weg een geel bord met daarop de tekst ‘Alleen toegang voor bouwverkeer | Betreden op eigen risico’ geposteerd, benadrukte de gemeentebestuurder. Dat dit bord naast een veel groter bouwbord met daarop de tekst ‘Welkom in de Vosholen’ staat, is hoogstens ongelukkig te noemen.

Het Davis Cup-tennis in MartiniPlaza in Groningen was een heuse happening, met de vijfsetter van Thiemo de Bakker tegen Jürgen Melzer als hoogtepunt.

Ook de start van de voetbalcompetitie verliep – met een 4-0 overwinning – uitstekend.

Blijft over de sollicitatie op donderdag. Het enige agendapuntje van vorige week waarvan de uitkomst nog niet bekend is. Zodat de permanente staat van (lichte) nervositeit nog even aanhoudt…

woensdag 11 september 2013

Lichte nervositeit

Een permanente staat van (lichte) nervositeit.

Zo zou ik mijn gevoel willen omschrijven. Het is niet zo dat ik de hele dag loop, sta, zit te trillen of dat ik niet normaal kan functioneren, maar helemaal relaxed ben ik niet.

Een knoop in de maag, lichte hoofdpijn, een opgejaagd gevoel; misschien herkent u het.

Een directe aanleiding is er niet. De voor morgen (inmiddels gisteren) geplande bijeenkomst met de ouders van de jongens uit ‘mijn’ voetbalteam is weliswaar niet mijn cup of tea, maar is niet iets om me druk om te maken.

De op zijn verzoek – waar een column al niet goed voor is – gemaakte afspraak met verkeerswethouder Frans Luijckx is dat evenmin.

Op het voor vrijdag in de agenda genoteerde bezoek aan het Davis Cup-tennis in MartiniPlaza in Groningen kan ik mij alleen maar verheugen. Zoals ook de start van de voetbalcompetitie iets is om naar uit te zien.

Blijft één agendapunt over. Boventallig als ik ben (verklaard), mag/ moet ik donderdag solliciteren op een functie binnen onze eigen weekbladenorganisatie. Maar daarvoor wíl ik niet nerveus zijn…

woensdag 4 september 2013

Veilig verkeer

Trammelant (op Facebook) in de wijk Vosholen in Hoogezand-Sappemeer.

De ene partij (een groepje wijkbewoners) verwijt het de andere partij (mede-wijkbewoners) zaterdag afwezig te zijn geweest bij de verkeersactiedag in de wijk. Een activiteit georganiseerd door de Wijkcommissie De Vossenstreek. Omdat deze commissie die dag het Buurtlabel Veilig Verkeer zou krijgen. Een label waarmee wordt aangetoond dat de wijkcommissie blijvend werkt aan een verkeersveilige woonomgeving.

De andere partij betreurt het dat die eerste partij mede-wijkbewoners meent te moeten aanspreken op hun afwezigheid.

Hoewel woonachtig in de wijk, weiger ik partij te kiezen.

Uitnodiging


Wél wil ik burgemeester Peter de Jonge uitnodigen eens na een raadsvergadering bij mij langs te komen. Voor een kopje koffie. Onder de voorwaarde dat hij de rotonde in de Vosholen gebruikt en zijn navigatiesysteem thuis laat.

Wedden dat ‘ie schrikt? Van de bouwkundige staat van de weg bijvoorbeeld. Of van de ‘breedte’ van de weg, de vele bochten, het ontbreken van straatverlichting of het gebrek aan overzicht (onkruid).

Grote kans dat ‘ie, bij mij aangekomen, iets sterkers wil dan koffie…