donderdag 12 februari 2015

Let it snow

Wij moeten elke week top zijn om ons staande te kunnen houden op het ho(o)g(st)e landelijke niveau waarop wij acteren.


Daarom trainen we al het hele seizoen 3 keer per week, zijn we ook in de winter volop door blijven trainen – uitgezonderd 2 weekjes ‘kerstvakantie’ – en hadden we in 2015 wekelijks een oefenwedstrijd op het programma. Alles gericht op de (her)start van de competitie.

Weer- en andere goden gooiden echter roet in het eten. De laatste 2 oefenwedstrijden en een training werden afgelast omdat er sneeuw lag. En vorige week regende het afzeggingen; ziekte, blessure, andere verplichtingen.

Woensdagavond misten we liefst 5 van de 13 spelers. Ik voelde me als Ruud Gullit in zijn tijd als trainer van Feyenoord: niet te benijden.

Vrijdagnamiddag echter was (bijna) iedereen weer hersteld en werd er, onder fantastische weersomstandigheden, heerlijk getraind. En kreeg ik alsnog ontzettend veel zin in de ontmoeting met SC Heerenveen, de volgende ochtend.

Maar toen waren daar opnieuw die weergoden. IJzel maakte het onverantwoord de weg op te gaan. De wedstrijd moest worden afgelast.

Eigen schuld. Had ik woensdag dat mailtje met de tekst ‘let it snow, let it snow, let it snow’ maar niet moeten versturen…

11 Februari 2015 gepubliceerd in de HS-krant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten