woensdag 27 juni 2012

Biologische klok

Mijn biologische klok is in de war.

Met dank aan EURO 2012.

De vroege uitschakeling van Oranje had ik ingecalculeerd. Die houdt me dus niet uit de slaap. Ik ben echter trouw kijker van televisieprogramma’s als VI Oranje en Studio Sportzomer. Ik kan geen genoeg krijgen van het geouwehoer over het EK en daaraan gerelateerde zaken.

Probleem: ik ben een ochtendmens. Dat type mens is in de regel niet alleen vroeg uit de veren, maar blijft ook zelden tot laat in de avond op. VI Oranje en Studio Sportzomer beginnen om of zelfs na 22.30 uur…

En helaas is het einde nog niet in zicht. Sportominvoor als ik ben, zal ik na het EK voetbal ook de programma’s over de Tour de France en de Olympische Spelen wel weer volgen.

Maar goed dat ik tussendoor nog op vakantie ga.

woensdag 20 juni 2012

Avond4daagse

De avond4daagse is een happening.

Voor de deelnemende kinderen, maar vooral ook voor hun ouders. Zij begeven zich in tientallen per fiets over het parcours, stellen zich strategisch op, zien hun kinderen voorbij komen en fietsen weer verder.

Op naar het volgende ‘knooppunt’. Waar zij, net als enkele minuten eerder, hun kinderen aanschouwen, hen eventueel iets toefluisteren en weer doorgaan. Tussen de bedrijven door, uiteraard, de laatste nieuwtjes uitwisselend. Of, in het geval van de mannen, de tactische keuzes van Bert van Marwijk veroordelend.

Ondertussen heb ik de neiging al die papa’s en mama’s te vragen hun kinderen de ruimte te geven. Letterlijk én figuurlijk. Lever ze op tijd – en goed gevoed – af bij het vertrek, haal ze op tijd weer op na de finish en laat ze verder hun gang gaan.

Lopen kunnen ze immers al jaren.

woensdag 13 juni 2012

Gewetensnood

Ik verkeer in gewetensnood.

Twee jaar geleden, tijdens het WK voetbal in Zuid-Afrika, heb ik met regelmaat verkondigd bepaald niet gecharmeerd te zijn van het spel van Oranje. Ik vond het allemaal veel te afwachtend, te fantasieloos en te resultaatgericht.

Liever met goed voetbal verliezen dan wereldkampioen met spel dat niet om aan te zien is, was mijn stellige overtuiging.

Nu het Nederlands Elftal Euro 2012 gestart is met een nederlaag, weet ik het niet meer zo zeker. De 29 doelpogingen duiden op aanvallend spel van Nederlandse zijde. Wat de intenties betreft, zou ik derhalve tevreden moeten zijn…

Kennelijk ben ik een minder groot voetbal-ethicus dan ik dacht. Zoals daags voor Nederland – Denemarken eigenlijk al was gebleken. Ondanks (bij vlagen) goed voetbal, eindigde de eerste oefenwedstrijd van mijn nieuwe pupillenteam in een 2-0 nederlaag. En was ik niet tevreden…

woensdag 6 juni 2012

Geen afkickverschijnselen

Op de een of andere manier wek ik de indruk nogal actief te zijn op Twitter en Facebook.

In de praktijk valt dit nogal mee. Ik ben sinds 13 mei 2009 goed voor 1934 tweets. Dat zijn er, volgens mijn berekening, nog geen twee per dag. Ter vergelijking: mijn 12-jarige dochter plaatste sinds december 2011 al 1539 berichten op Twitter.

Ik ben eerder een volger dan een ‘poster’. En dan vooral beroepsmatig; om op de hoogte te blijven van wat er speelt in de Kanaalstreek en in Westerwolde.

Ik heb dan ook totaal geen last van afkickverschijnselen als ik, zoals afgelopen week, vakantie vier. Waar enkele van mijn reisgenoten, zelfs een 60-jarige, om de haverklap hun telefoon of zelfs iPad inspecteerden, hield ik mijn telefoon uit.

Alleen dat uitzicht op de Brandaris vanaf het terras moest wel even getwitterd worden…